Tarte cu crema de iaurt si fructe rosii

Printeaza

Tarte cu crema de iaurt si fructe rosii din: faina, unt, zahar, galbenus, sare, iaurt, frisca, gelatina, fructe.

Ingrediente:Tarte_cu_crema-de_iaurt_si_fructe_rosii

Pentru aluat:

  • 300 g făină albă
  • 150 g unt
  • 1 lingură zahăr
  • 2 gălbenuşuri
  • puţină sare

Pentru cremă:

  • 300 ml iaurt
  • 500 ml frişcă
  • 4 linguri zahăr
  • 10 g gelatină

Pentru decor:

  • fructe roşii, proaspete sau confiate

 

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele pentru aluat până se face o cocă moale care se bagă la frigider pentru o oră. Apoi se fac biluţe mici care se întind cu sucitorul şi se pun în formele de tarte.

Se lasă la cuptor cam 15 minute, la foc potrivit, până se rumenesc puţin pe margini. Când sunt gata, se scot de la cuptor şi din forme şi se lasă la răcit.

Separat, se prepară crema, astfel: se amestecă iaurtul cu zahărul. Se dizolvă gelatina în 4 linguriţe de apă rece şi apoi se răstoarnă în 50 ml apă fierbinte.

Se toarnă gelatina peste iaurt, se amestecă bine, lăsându-se să se întărească puţin. La sfârşit se adaugă frişca, amestecându-se până la omogenizare.

Când e gata, se dă la rece pentru 30 de minute. Odată crema preparată, se umplu formele, iar deasupra se pot pune fructele proaspete sau confiate.

Tarte cu crema de iaurt si fructe rosii

Tarte_cu_crema-de_iaurt_si_fructe_rosii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.