Tarta savuroasa cu mere

Printeaza

Tarta savuroasa cu mere din: biscuiti, scortisoara, faina, sare, zahar, unt, ulei, martipan, zahar pudra, mere, unt, gem de caise, suc de mere si fistic.

Ingrediente:

blat:

  • 50 g biscuiti
  • 1/2 scortisoara macinata
  • 130 g faina
  • 1 praf de sare
  • 40 g zahar fin
  • 70 g unt moale
  • 25 ml ulei

umplutura:

  • 60 g martipan
  • 1 lingura zahar pudra
  • 3,4 mere acrisoare
  • 25 g unt topit
  • 25 g zahar
  • 80 g gem de caise
  • 1 lingura suc de mere
  • 40 g fistic decojit si nesarat

 

Mod de preparare:

Se zdrobesc biscuitii si se amesteca impreuna cu faina, sare si zahar. Se inglobeaza bucatele de unt si uleiul. Se ung cu unt fundul si marginile unei forme de tarta si se tapeteaza cu hartie de copt. Se asaza compozitia de blat in forma. Se incinge cuptorul la 175-180C.

Se presara zahar pudra pe planseta si se intinde o foaie de martipan care se asaza deasupra blatului in forma. Se da la frigider.

Se curata merele si se taie felii, care se asaza una langa alta pe blat. Se ung cu unt si se presara deasupra un strat uniform de zahar. Se coace prajitura la cuptor 40-50 de minute, pana incepe sa se rumeneasca. Se scoate din cuptor si se unge cu un amestec fierbinte de gem de caise si suc de mere. Se presara fistic si se lasa sa se racoreasca putin.

Apoi se scoate din forma si se lasa sa se raceasca complet si sa se intareasca.

Tarta savuroasa cu mere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.