Tarta pescareasca cu hamsii

Printeaza

Tarta pescareasca cu hamsii din: hamsii, smantana, cas, oua, faina, unt, nucsoara, lamaie, sare.

Ingrediente:Tarta_pescareasca_cu_hamsii

  • 300 g hamsii
  • 200 g smântână
  • 200 g caş
  • 3 ouă
  • 1 linguriţă cu coajă rasă de lămâie pătrunjel

Pentru aluat:

  • 300 g făină gălbenuş
  • 100 g caş
  • 100 g unt
  • 2 linguri cu smântână
  • nucşoară
  • sare

 

Mod de preparare:

Cerne făina într-un castron şi amestec-o uşor cu un praf de sare şi nucşoară. Adaugă untul moale, smântâna, caşul zdrobit şi gălbenuşul.

Frământă toate aceste ingrediente până obţii un aluat potrivit de moate şi elastic.

Întinde aluatul intr-o formă de tartă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Toarnă ouăle bătute cu smântâna şi caşul ras. Aşază deasupra peştii curăţaţi şi tamponaţi cu un şervet.

Presară pătrunjel tocat şi coajă rasă de lămâie. Lasă la cuptor, la foc moderat, 40-45 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.