Tarta frageda cu pepene

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu : unt, faina, zahar pudra, oua, apa, sare, pepene galben, portocala.

Ingnediente aluat:

  • 100g unt
  • 250 g faină
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 gălbenuşuri
  • 4 linguri apă
  • un praf de sare

Ingrediente umplutura:

  • 1 pepene galben
  • 1 portocala
  • 1 lingura zahar pudra aromatizat cu vanilie

 

Mod de preparare:

Framanti faina cu untul moale, adaugi praful de sare, zaharul pudra, cele doua galbenusuri si apa si framanti bine, pana obtii un aluat sfaramicios. Il lasi la rece o ora.

Intinzi aluatul in forma de tarta, il intepi cu furculita in mai multe locuri si il coci, la temperatura potrivita, 20 de minute.

Intre timp, tai pepe­nele în două, îl cureţi de coajă, seminţe şi de fi­bre, îl tai felii şi apoi bastonaşe.

Cureţi portoca­la de coajă şi o desfaci în felii.

Când blatul este răco­rit, aşezi deasupra lui bastonaşele de pepene galben şi feliile de porto­cală, pudrezi cu zahăr şi serveşti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.