Tarta cu gulii, branza si sunca

Printeaza

Tarta cu gulii, branza si sunca din: unt, ceapă, frunzuliţe de cimbru, şuncă de Praga, gulii, brânză cedar, mozzarella, sare, piper.

Ingrediente:Tarta_cu_gulii_branza_si_sunca

  • 85 g unt
  • 1 ceapă
  • 1 lingură frunzuliţe de cimbru
  • 5 felii şuncă de Praga
  • 1,5 kg gulii tăiate felii subţiri
  • 70 g brânză cedar rasă
  • 125 g mozzarella bine scursă
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se încin­ge într-o tigaie jumătate din cantitatea de unt. Se ţaie ceapa felii subţiri şi se prăjeşte în unt.

Se presară cimbru şi se mai prăjeşte 8 mia până ce se rumeneşte uşor.   .

Se taie şunca în fâşii groase. Feliile de gulii se opăresc 2 min. în apă cu sare; se scurg şi se trec prin jet de apă rece, apoi se lasă din nou să se scurgă.

Se tapetează cu hârtie de copt o formă de tartă şi se unge cu puţin unt; se aşază apoi 1/2 din cantitatea de legume, se să­rează şi se piperează.

Se acoperă cu ju­mătate din cantitatea de ceapă şi se pre­sără o porţie de şuncă şi cedar. Se reia apoi procedeul; deasupra se aşază restul de unt şi se coace totul cca 10 min. în cuptorul pregătit.

Se taie mozzarella în felii subţiri şi se repartizează pe tartă; se mai coace 45 min. şi se serveşte caldă.

Tarta cu gulii, branza si sunca

Tarta_cu_gulii_branza_si_sunca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.