Tarta cu dovlecei, rosii si verdeata

Printeaza

Tarta cu dovlecei, rosii si verdeata din: faina, unt, oua, sare, rosii cherry, dovlecei, pesmet, cascaval, verdeata, smantana si piper.

Inrgediente:Tarta_cu_dovlecei_rosii_si_verdeata

  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 3 oua
  • sare
  • 500 g rosii cherry
  • 400 g dovlecei
  • 2 linguri pesmet
  • 100 g cascaval ras
  • 2 linguri verdeata asortata tocata
  • 200 g smantana
  • piper

 

Mod de preparare:

Se frământă un aluat din făină, bucăţele de unt tare, 1 ou şi sare. Se înfăşoară în folie şi se dă la rece 30 min. Se spală roşiile, se curăţă şi se opăresc; se trec prin jet de apă rece şi se decojesc. Se taie sferturi şi se lasă să se scurgă. Se spală dovleceii, se curăţă şi se taie felii transversale.

Cuptorul se încinge la 200° C. Pe planşeta cu făină se întin­de o foaie groasă de 5 mm. Se aşază într-o formă rotundă de tartă şi se ridică o margine. Se înţeapă blatul de câteva ori cu furculiţa. Se aşază deasu­pra o foaie de hârtie de copt, pe care se aşază boabe de fa­sole, pentru îngreunat. Se coace blatul cca. 15 min.

Se scoate hârtia cu boabele. Pe blat se presară pesmet, apoi 50 g caşcaval şi roşiile; urmează 1 lingura verdeata si feliile de dovlecei, asezate ca tiglele.  Se amestecă smân­tână cu 2 ouă, sare, piper şi 50 g caşcawal. Se toarnă peste dovleicei şi se coace 40-45 min. Se scoate, se lasă să se răconească şi se serveşte presărată cu ver­deaţă.

Tarta cu dovlecei, rosii si verdeata

Tarta_cu_dovlecei_rosii_si_verdeata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.