Tartă cu brânză şi mango

Printeaza

Tartă cu brânză şi mango din: biscuiti cu cacao, unt, branza de vaci, zahar, oua, coaja de lamaie, amidon, smantana, mango, gelatina, zahar, frisca.

Ingrediente:Tarta_cu_brânza_si_mango

pentru blat:

  • 100 g biscuiti sfaramiciosi cu cacao
  • 30 g unt

pentru umplutura:

  • 500 g branza de vaci
  • 50 g zahar
  • 2 oua
  • coaja unei lamai
  • o lingura amidon
  • o lingura smantana

pentru garnitura de fructe:

  • 400 g mango
  • 2 foi gelatina
  • 4 linguri zahar
  • 400 ml apa

pentru decor:

  • frisca

 

Mod de preparare:

Se mărunţesc biscuiţii si se amestecă cu untul topit. O formă se unge cu unt si se pune acest amestec tasându-l bine pentru a deveni o bază solidă. 2 Brânza se mixează cu smântână, iar gălbenuşurile se mixează cu zahărul.

Se adaugă apoi brânza, coaja de lămâie si amidonul. Se bat albuşurile spumă si se adaugă şi ele. Se amestecă si apoi se pune crema de brânză peste stratul de biscuiţi. Se dă la cuptor pentru 45 de minute. Se lasă apoi să se răcească.

Se face garnitura de mango pentru care fructele bine coapte se mixează cu zahărul obţinând un piure. Gelatina se înmoaie în apă rece pentru 5 minute, apoi se încălzeşte amestecul. Când începe să fiarbă, se toarnă peste piureul de mango. Se amestecă si se varsă peste brânză.

Se dă tarta la rece pentru 4 ore, iar înainte de servire se ornează cu friscă.

Tartă cu brânză şi mango

Tarta_cu_brânza_si_mango

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.