Tartă cu branză de capră şi dovlecei

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu: faina, sofran, aluat de tarta, dovlecei, unt, oua, frisca lichida, branza de capra, rucola.

Ingrediente:Tartă cu branză de capră şi dovlecei

  • 500g de aluat de tartă
  • câteva fire de şofran
  • 500g de dovlecei, raşi mărunt,
  • un cub de unt
  • 4 ouă
  • făină simplă, pentru tapetat
  • 284ml de frişcă lichidă la cutie
  • 140g de brânză de capră, moale
  • 2 mâini bune de frunze de racola, pentru servit

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180°C/gaz 6. Se tapetează uşor cu făină o suprafaţă de lucru, apoi se întinde aluatul de tartă într-o formă rotundă, mare, de 5mm grosime. Se foloseşte o formă de tartă adâncă, cu diametrul de 23cm si baza detaşabilă.

Se îndepărtează surplusul de aluat. Se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă, se acoperă cu foaie pentru copt şi se presară cu boabe de fasole sau bile pentru copt orb. Se coace orb 10-15 minute, până începe să se rumenească. Se îndepărtează hârtia şi boabele, apoi se mai lasă încă 5 minute până se pătrunde şi devine crocantă. Se lasă la răcorit.

Intre timp se adaugă firele de şofran într-un pahar cu o lingură de apă fierbinte şi se lasă la infuzat. Se amestecă dovleceii raşi cu o linguriţă de sare şi se aşază într-o strecurătoare. Se feliază dovlecelul întreg pe lung, foarte subţire (se foloseşte un curăţător de legume).

Se presară cu sare şi se adaugă peste dovleceii raşi. Se aşază strecurătoarea deasupra unui bol şi se lasă la scurs cel puţin 30 de minute. Se aşază amestecul în mijlocul unei cârpe curate pentru uscat vesela şi se stoarce deasupra chiuvetei până nu mai curge nici-o picătură de lichid. Se topeşte untul într-o tigaie mare.

Se aşază feliile de dovlecel într-o parte şi se adaugă dovleceii raşi în cealaltă. Se lasă pe foc, amestecând, preţ de 3 minute. Se scot dovleceii raşi într-un bol. Se bat ouăle uşor, apoi se adaugă în bolul cu dovlecei întreaga cantitate, cu excepţia a 2 linguri. Se adaugă frişca, şofranul şi apa în care s-a infuzat acesta şi se amestecă bine.

Se asezonează din belşug cu piper şi sare, dacă este cazul (este posibil să fie totuşi destul de sărat). Se reduce flacăra din cuptor la 160°C/ gaz 4. Se unge cu cele 2 linguri de ou bătut blatul de tartă şi se lasă la cuptor 5 minute, până ce oul se aşază şi cuprinde toată suprafaţa tartei. Se răstoarnă deasupra amestecul de dovlecei. Se presară cu brânză de capră.

Se aşază feliile de dovlecel deasupra, în forma unor spiţe de roată. Se lasă la cuptor încă 40 de minute, până este gata. Umplutura nu trebuie să se întărească. Se lasă la răcit şi se serveşte la temperatura camerei.

Tartă cu branză de capră şi dovlecei

Tartă cu branză de capră şi dovlecei

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.