Tarta cu branza, ciocolata si cirese

Printeaza

Tarta cu branza, ciocolata si cirese din: faina, apa rece, sare, oua, unt rece, zahar pudra, branza dulce, gris, smântână, zahar, cireşe, ciocolată albă, lapte.

Ingrediente:Tarta_cu_branza_ciocolata_si_cirese

  • 250 g făină
  • 3 linguri apă rece
  • 1 praf de sare
  • 2 gălbenuşuri
  • 100 g unt rece
  • 100 g zahăr pudră

Pentru umplutură:

  • 300 g brânză dulce
  • 2 linguri gris
  • 2 ouă
  • 50 ml smântână
  • 75 g zahăr
  • 300 g cireşe

Penttu glazură:

  • 1 tabletă ciocolată albă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 1 linguriţă unt
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare:

Pentru aluat, mixezi untul cu zahărul şi când capătă consisten­ţă cremoasă adaugi praful de sare, făina, gălbenuşurile şi apa.

Frămânţi aluatul, apoi îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la rece 30 de minute.

Intinzi aluatul, îl aşezi într-o formă de tartă şi îl înţepi din loc în loc cu o furculiţă.

Dai forma la rece până prepari umplutura şi aprinzi focul la cuptor. Mixezi brânza bine scursă cu smântână, zahărul, ouăle şi grisul. La final, pui cireşele fără sâmburi.

Aşezi umplutura peste aluatul de tartă şi dai la cuptor până se rumeneşte uşor.

O scoţi şi o laşi la răcorit. între timp, prepari glazura.

Pui toate ingredientele într-un vas pe baie de aburi şi amesteci până se topesc şi se omogenizează.

Torni glazura peste tartă şi o laşi la rece.

Tarta cu branza, ciocolata si cirese

Tarta_cu_branza_ciocolata_si_cirese

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.