Taietei cu legume

Printeaza

Taietei cu legume din: taietei, ulei de arahide, ardei rosu, dovlecel, boabe de soia, germeni de fasole, morcov, spanac, ceapa prajita, coriandru, ulei de susan, suc de limes, usturoi, ardei iute, ghimbir.

Ingrediente: rp_Taietei_japonezi_cu_dressing_de_susan.jpg

  • 100g de tăieţei din grâu integral
  • 2 linguriţe de ulei din arahide
  • 1 ardei roşu, tăiat în fâşii subţiri
  • 1/2 dovlecel, tăiat în bastonaşe
  • 50g boabe de soia (edamame), congelate
  • 25g germeni de fasole
  • 1 morcov, curăţat de coajă şi tăiat în bastonaşe
  • 1 mână de spanac tânăr
  • 2-4 linguri de ceapă prăjită, crocantă
  • 2 linguri de coriandru tocat grosier

Ingrediente dressing:

  • 1 lingură ulei de susan
  • 2 linguri suc de limes
  • 1 căţel de usturoi, tocat
  • 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tocat
  • 1 linguriţă de ghimbir ras

Mod de preparare:

Umple o cratiţă mare cu apă şi dă-o în clocot. Pune în ea tăieţeii şi fierbe-i 3-5 minute sau până când devin moi.
Scurge-i şi lasă-i să se răcească.

Pune o tigaie mare sau un wok la foc mediu spre mare şi toarnă în ea uleiul. Când se încinge, adaugă ardeiul roşu şi căleşte-l 2-3 minute, până când se înmoaie uşor. Adaugă dovlecelul şi boabele de soia şi căleşte-le 1-2 minute, la tigaia de pe foc, transferă ingredientele într-un bol şi lasă-le să se răcească.
Amestecă ingredientele pentru dressing într-un bol mic, apoi asezonează.
Imparte tăieţeii în 2 farfurii şi aşază deasupra legumele, germenii de fasole, morcovul, spanacul, ceapa crocantă şi coriandrul. Adaugă dressingul chiar înainte de a servi.

Taietei cu legume

rp_Taietei_japonezi_cu_dressing_de_susan.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.