Tagliatelle cu midii in sos de marar

Printeaza

O reteta de tagliatelle cu midii in sos de marar din: midii, vin alb sec, frunze de dafin, patrunjel verde, lamaie, sare, piper, tagliatelle, amidon de porumb, sofran, marar si branza.

Ingrediente:Tagliatelle cu midii in sos de marar

  • 2 kg midii vii
  • 300 ml vin alb sec
  • 2 frunze de dafin
  • 2 crengute de patrunjel verde
  • 2 felii de lamaie
  • Sare si piper negru
  • 400 g tagliatelle
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 10-12 stigme de sofran, optional
  • 3 linguri marar proaspat, tocat
  • 250 g branza proaspata

 

Mod de preparare:

Se spala midiile si se freaca bine cu o perie. Se arunca cele cu cochilia sparta sau care raman deschise. Se impart midiile in doua cratite mari si se adauga jumatate din cantitatea de vin, 1 frunza de dafin, 1 crenguta de patrunjel si o felie de lamaie in fiecare cratita.

Se acopera cratitele si se fierb 6-8 minute la foc iute, scuturandu-le frecvent, pana cand s-au deschis toate midiile. Nu se fierb mai mult de 8 minute deoarece se intaresc. Se arunca midiile care nu s-au deschis.

Intre timp se asaza o strecuratoare peste un castron mare si se tapeteaza cu hartie de bucatarie sau cu o bucata de muselina. Imediat dupa ce midiile s-au facut, se varsa in strecuratoare si se lasa sa se scurga si sa se raceasca, pastrandu-se zeama in care au fiert.

Dupa ce midiile s-au racit suficient se scot din cochilie si se pun intr-un castron.

Se pune o cratita mare cu apa sarata la fiert si se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. Intre timp se pune zeama strecurata intr-o tigaie si se fierbe pana cand lichidul a scazut la 300 ml, verificandu-se din cand in cand cantitatea cu un vas gradat.

Se amesteca amidonul cu 1 lingura de apa rece si se toarna in zeama scazuta. Se adauga sofranul, optional, se da din nou in clocot si se amesteca continuu.

Se micsoreaza flacara, se adauga 2 linguri de marar si se lasa sosul la fiert 5 minute, pentru ca aromele sa se intrepatrunda bine.

Se inglobeaza branza in sos, se adauga midiile si se reincalzeste totul la foc potrivit. Nu se da sosul in clocot deoarece se prinde, iar midiile se intaresc.

Nu se adauga sare deoarece midiile sunt deja sarate. Se scurg pastele si se amesteca cu sosul. Se impart in 4 castroane, se presara piper si restul de marar.

Tagliatelle cu midii in sos de marar

Tagliatelle cu midii in sos de marar

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.