Paste cu sfecla rosie, amestecate cu pesto, midii si vin alb

Printeaza

Paste cu sfecla rosie, amestecate cu pesto, midii si vin alb din: ulei de măsline, midii vii, usturoi, vin alb sec, pătrunjel cu frunza lată, unt, paste cu sfecla rosie, sare, piper negru, pesto.

Paste_cu_sfecla_rosie_amestecate_cu_pesto_midii_si_vin_alb

Ingrediente:

  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 455 g midii vii (spălate, curăţate şi fără filamente)
  • 1 căţel de usturoi feliat mărunt
  • 150 ml vin alb sec
  • 1 cub mic de unt
  • 2 mâini de pătrunjel cu frunza lată tocat mare
  • 455 g paste cu sfeclă roşie
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • pesto

Mod de preparare:

Puneţi uleiul de măsline într-o tigaie foarte încinsă, cu fundul gros şi adăugaţi imediat midiile şi usturoiul. Acoperiţi cu un capac şi agitaţi aproximativ 20 de secunde. Apoi adăugaţi vinul alb. Puneţi din nou capacul şi lăsaţi la foc mare 1-2 minute.

Aburul va deschide midiile (aruncaţi-le pe cele nedeschise). Adăugaţi cubuleţul de unt şi pătrunjelul şi luaţi de pe foc. Intre timp, fierbeţi al dente pastele cu sfeclă roşie în apă cu sare.

Amestecaţi-le uşor cu midiile până când sosul cuprinde pastele, apoi asezonaţi după gust şi serviţi cu o lingură mare de pesto pe deasupra.

Paste cu sfecla rosie, amestecate cu pesto, midii si vin alb

Paste_cu_sfecla_rosie_amestecate_cu_pesto_midii_si_vin_alb

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.