Supe, ciorbe si borsuri: Bors de miel

Printeaza

O reteta de bors de miel din: cap de miel, coaste, morcovi, ceapa verde, usturoi cu frunze, bors, orez, smantana, ou, patrunjel, leustean si sare.

Ingrediente:Bors de miel

  • 1  cap de miel
  • 1/2 kg coaste
  • 2  morcovi
  • 6-8 cepe verzi
  • 4 fire usturoi cu frunze
  • 1 l borş
  • 1 pahar orez
  • 1 pahar smântână
  • 1 ou crud
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură leuştean
  • 1 lingură sare

 

Mod de preparare:

Curăţă carnea, taie-o bucăţi şi spal-o în mai multe ape reci.Aşaz-o într-o oală mai mare, acoper-o cu apă şi pune-o la fiert. Lasă să dea în clocot, aruncă apa, apoi spală oala şi carnea, adaugă 2 1 de apă rece şi pune-o la fiert, la foc potrivit.

După 30 de minute, adaugă 2 morcovi curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi felii pe lung, ceapa şi usturoiul tocate mărunt şi 1 lingură cu sare. Fierbe în continuare până când se înmoaie legumele.

Fierbe orezul 10 minute, aruncă apa şi lasă-l în apă rece. Fierbe borşul separat şi ia-i spuma. Adaugă orezul scurs, borşul, leuşteanul şi pătrunjelul tocate mărunt în supa în care a fiert carnea.

Stinge focul după un minut şi drege borşul cu smântâ­nă bătută cu oul crud. Serveşte borşul de miel fierbinte.

Bors de miel

Bors de miel

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.