Supe, ciorbe si borsuri: Bors de miel
PrinteazaO reteta de bors de miel din: cap de miel, coaste, morcovi, ceapa verde, usturoi cu frunze, bors, orez, smantana, ou, patrunjel, leustean si sare.
- 1 cap de miel
- 1/2 kg coaste
- 2 morcovi
- 6-8 cepe verzi
- 4 fire usturoi cu frunze
- 1 l borş
- 1 pahar orez
- 1 pahar smântână
- 1 ou crud
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură leuştean
- 1 lingură sare
Mod de preparare:
Curăţă carnea, taie-o bucăţi şi spal-o în mai multe ape reci.Aşaz-o într-o oală mai mare, acoper-o cu apă şi pune-o la fiert. Lasă să dea în clocot, aruncă apa, apoi spală oala şi carnea, adaugă 2 1 de apă rece şi pune-o la fiert, la foc potrivit.
După 30 de minute, adaugă 2 morcovi curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi felii pe lung, ceapa şi usturoiul tocate mărunt şi 1 lingură cu sare. Fierbe în continuare până când se înmoaie legumele.
Fierbe orezul 10 minute, aruncă apa şi lasă-l în apă rece. Fierbe borşul separat şi ia-i spuma. Adaugă orezul scurs, borşul, leuşteanul şi pătrunjelul tocate mărunt în supa în care a fiert carnea.
Stinge focul după un minut şi drege borşul cu smântână bătută cu oul crud. Serveşte borşul de miel fierbinte.
Bors de miel
Pofta buna!