Supa la cuptor

Printeaza

Supa la cuptor din: slaninuta, ceapa, ciuprci, carne de porc, sare, piper, branza, praz, smantana, vin, sos, patrunjel.

Ingrediente:Supa_la_cuptor

  • 150 g slăninuţă afumată
  • 2 cepe
  • 1 conservă de ciuperci champignon (cca 850 ml)
  • 750 g carne de porc
  • sare
  • piper
  • piper Cayenne
  • 100 g brânză
  • 2 tije subţiri de praz
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 sos instant pentru fripturi
  • 1 legătură de pătrunjel

 

Mod de preparare:

Slăninuţa se taie cubuleţe, iar ceapa se cojeşte şi se taie rondele. Slăninuţa se topeşte într-o tigaie, apoi se călesc ciupercile scurse şi ceapa. Se scot din tigaie şi se răcesc.

Carnea se taie în cubuleţe potrivite pentru o îmbucătură şi se aşează într-o oală, după ce se asezonează cu sarea şi cu piperurile. Brânza se rade, prazul se curăţă, se spală şi se taie rondele.

Se adaugă cu smântână peste carne şi se lasă totul peste noapte la frigider (acoperit).

A doua zi se preîncălzeşte cuptorul la 180 °C. Amestecul de carne şi legume se rumeneşte circa 60 de minute. Se scoate oala, se toarnă pe deasupra vinul şi sosul de friptură, apoi se mai coace încă o oră.

Cuptorul se stinge, dar supă se mai lasă să stea înăuntru încă 30 de minute. Pătrunjelul se spală, se scutură de apă şi se toacă mărunt, apoi se presară peste supă.

Supa la cuptor

Supa_la_cuptor

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.