Supa de pui cu galuste si nucsoara

Printeaza

Supa de pui cu galuste si nucsoara din: maruntaie de pui, boabe de piper, cuisoare, ceapa, zarzavat, maghiran, oua, lapte, nucsoara, verdeata, sare, gris.

Ingrediente: Supa_de_pui_cu_galuste_si_nucsoara

  • 400 g măruntaie de pui sau de raţă (pipote, inimi), gâturi şi spate de pui
  • 8 boabe de piper
  • 4 cuişoare
  • l ceapă
  • 300 g zarzavat de supă
  • maghiran

Ingrediente găluşte:

  • 2 ouă
  • 1-2 linguri lapte
  • 1 praf nucşoară măcinată
  • 2 linguri verdeaţă asortată tocată (pătrunjel maghiran)
  • sare
  • 100 g gris

Mod de preparare:

Se curăţă măruntaiele şi se aşază într-o oală, cu bucăţile de spate tăiate bucăţele şi gâturile; se toarnă 2 l de apă şi se adaugă piper, mirodenii şi ceapă. Se dă în clocot şi se reduce apoi focul; se lăsă să mai fiarbă cca 2 ore la foc moale. Se sărează supa şi se strecoară măruntaiele şi bucăţile de carne se taie mărunt. Se dă în clocot supa şi se adaugă zarzavatul tăiat mărunt; se fierbe şi se adaugă apoi carnea. Se încălzeşte puţin.

Intre timp se bat ouăle cu lapte; se adaugă un praf de nucşoară şi verdeţurile, puţină sare şî treptat se înglobează câte puţin griş, până ce se obţine un aluat nu prea vârtos. Se scot cu lingura găluştele şi se aşază în supa fierbinte; se lasă să fiarbă cca 2 min. Se serveşte pe farfurii preîncălzite, ornată cu frunzuliţe de cimbru.

Supa de pui cu galuste si nucsoara

Supa_de_pui_cu_galuste_si_nucsoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.