Supa de linte cu ciuperci

Printeaza

Supa de linte cu ciuperci din: ciuperci, ceapa, usturoi, morcovi, telina, ulei, linte, maghiran, sare, piper.

Ingrediente:Supa de linte cu ciuperci

  • 100 g ciuperci
  • 1 ceapă mare
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 tulpini de ţelină
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 300 g linte roşie
  • 1 l supă de legume
  • 2 fire de măghiran sau pătrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pui lintea sa se înmoaie pentru 1 oră, în apă călduţă, cât să o acopere. Cureţi ceapa, usturoiul, morcovul şi ţelina, le speli şi le tai în cubuleţe. Tai tulpinile de ţelină în rondele fine.

Scurgi lintea într-o strecurătoare şi o treci prin jet de apa rece. încingi uleiul într-o cratiţă şi căleşti ceapa, usturoiul, morcovul şi ţelina. Adaugi supa, ciupercile tăiate în felioare şi Iaşi să fiarbă la foc mic, 20-25 de minute.

Cand toate ingredietele au fiert, sărezi şi condimentezi şi serveşti porţiile presărate cu verdeaţă fin tocată.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. foarte buna supa de linte!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.