Supa de conopida cu smantana si curry

Printeaza

O reteta de supa de conopida cu smantana si curry din: ulei vegetal, ceapa, curry, sare, piper alb, conopida, supa de pui, smantana si seminte de floarea soarelui.Acum, când tarabele sunt pline de legume de sezon, îţi recomandăm supele cremă, Se fac foarte repede, conţin vitamine şi sunt savuroase.

Ingrediente:

  • ulei vegetal
  • 1 ceapa
  • 2 lingurite de curry
  • sare
  • piper alb
  • 1 conopida
  • 1 litru supa de pui
  • 100 ml smantana
  • seminte de floarea soarelui pentru decor

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa, se toacă şi se căleşte în uleiul încins. Se adaugă curry şi se amestecă constant. Nu se lasă mult, astfel încât curry să nu devină amar. Se spală bine conopida şi se rupe în bucheţele mici.

Peste ceapa călită se toarnă supa de pui, apoi conopida şi se fierbe până se înmoaie. Se ia de pe foc  şi se lasă să se răcească puţin. Se scot câteva bucheţele, iar res­tul de supă se mixează.

Se toarnă supa înapoi în oală, se adaugă smântână şi se mai fierbe puţin la foc mic. Se dlă cu sare şi piper. Se toarnă în boluri şi se decorează fiecare cu bucheţelele rămase şi seminţe de floarea-soarelui.

Supa de conopida cu smantana si curry

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.