Supa de ciuperci in paine

Printeaza

Supa de ciuperci in paine din: ciuperci, morcov, cartofi, radacina de paturnjel, unt, faina, ceapa, usturoi, sare, piper, chimen, maghiran.

Ingrediente:Supa_de_ciuperci_in_paine

  • 300 g ciuperci proaspete
  • 1 morcov
  • 200 g cartofi
  • 100 g rădăcină de pătrunjel
  • 30 g unt
  • 1 lingură făină
  • 1 ceapă
  • 2-3 căţei usturoi
  • sare
  • piper
  • chimen
  • măghiran

 

Mod de preparare:

Căleşti în unt ceapa tocată mărunt, adaugi morcovul şi rădăcina de pătrunjel, date pe răzătoare, ciupercile spălate bine şi tăiate felii şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Stingi cu 3 litri de apă, condimentezi cu sare, piper şi chimen, după gust, şi laşi să fiarbă la foc mic până se înmoaie legumele.

Pisezi usturoiul, îl adaugi în supă şi condimentezi cu măghiran, după gust. Pui făina diluată în apă rece, laşi să fiarbă, la foc mic, aproximativ cinci minute şi mai adaugi apă dacă ţi se pare că supa este prea groasă.

O serveşti imediat în pâinici de casă scobite de miez.

Supa de ciuperci in paine

Supa_de_ciuperci_in_paine

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Arata bine supa

  2. Ce-mi place supa in paine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.