Supa de ceapa cu paine
PrinteazaSupa de ceapa cu paine din: vin, supa de legume, ceapa, usturoi, faina, cimbru, paine, ulei de masline, branza topita, sare, piper.
- 100 ml vin roșu
- 1 ½ l supă de legume
- ½ kg ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1 lingură făină
- 1 linguriță cimbru tocat
- 8 felii pâine (baghetă)
- 6 linguri ulei de măsine
- brânză topită
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăță ceapa și se taie feliuțe. Se curăță și se zdrobește usturoiul. Într-o cratiță înaltă se încinge uleiul, apoi ceapa și usturoiul se călesc 20 de minute pe foc mic. Se adaugă făina cernută, sarea, piperul și cimbrul.
Se amestecă foarte bine, se toarnă vinul, supa și se mai fierbem 20 minute. Feliile de pâine se prăjesc și se ung cu brânză topită. În fiecare bol se așază 2 felii de pâine unse și turnăm supa. Servim cald.
Supa de ceapa cu paine
Pofta buna!