Supa de branza

Printeaza

O reteta delicioasa de supa de branza din: branza cheddar, ceapa, telina, morcov, supa de pasare, faina, boabe de mustar, sos worcestershire, bere, unt si sos tabasco.

Ingrediente:Supa de branza

  • 225 g brânză Cheddar rasă
  • 1 cană cu ceapă tocată
  • 1 cană cu ţelină tocată
  • 1 cană cu morcov tocat
  • 6 căni cu supă de pasăre
  • 1/2 cană cu făină
  • 1/2 linguriţă cu boabe de muştar
  • 1/2 linguriţă cu sos Worcestershire
  • 1 cutie cu bere (330 ml)
  • 1 lingură cu unt
  • sos Tabasco

 

Mod de preparare:

Căleşte în untul încins ceapa şi ţelina, până devin translucide, adaugă mor­covul şi lasă pe foc să se înmoaie. Pune pe foc supa de pa­săre şi, când dă în clocot, adaugă legumele înăbuşite în unt. Lasă la foc mic să dea în câteva clocote.

Dă brânza pe răzătoarea mică şi amestecă bine cu fă­ina. Răstoarn-o peste supă, amestecând încontinuu ca să nu se formeze cocoloaşe.

Pisează boabele de muştar şi amestecă-le cu  sosurile Worcestershire şi Tabasco (ultimul, după gust). Adaugă pasta ob­ţinută şi berea în supa de brânză.

Lasă să dea în câtevâ clocote şi ia oala de pe foc. Serveşte supa de brânză cu crutoane (sau pâine prăjită), puţină verdeaţă şi brânză rasă deasupra.

Supa de branza

Supa de branza

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.