Supa crema de ciuperci champignion

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de supa crema de ciuperci din: ciuperci champignon, supa de carne, zahar, ulei de floarea soarelui, smantana, patrunjel, sare si piper.

IngredienteSupa crema de ciuperci champignion

  • 1 kg ciuperci champignion
  • 500ml supa de carne (sau legume)
  • ¼ lingurita zahar
  • 4-5 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 4 linguri smantana
  • patrunjel tocat
  • ½  lingurita sare
  • ½  lingurita piper macinat

Mod de preparare:

Curatam ciupercile si le tocam marunt. Pastram doua palarii pentru ornat. Le taiem felii. Incingem 4-5 linguri de ulei intr-o cratita si punem ciupercile taiate marunt. Le lasam la foc mic, pana ce scad.  Transformam ciupercile in piure, pasandu-le in blender impreuna cu 200 ml supa.

Restul de supa il punem la fiert, iar cand clocoteste turnam piureul de ciuperci. Fierbem 5-6 minute, adaugam sare, piper, zahar si oprim focul. Adaugam smantana. Cand servim ornam cu felii de ciuperci si verdeata tocata.

Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci champignion

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.