Supă ardelenească de agrişe – usor de preparat
PrinteazaSupă ardelenească de agrişe: agrise, ceapa, morcov, telina, radacina de patrunjel, orez, smantana, ou, unt, patrunjel verde, sare.
- 250 g agrişe
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 bucăţică de ţelină
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 lingură orez
- 100 g smântână
- 1 ou
- 25 g unt
- 1/2 legătură pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Cureţi agrişele şi le speli.
Procedezi la fel şi cu legumele, apoi le tai cubuleţe, le pui în 1,5 l apă sărată şi le fierbi, lei spuma de câteva ori, pentru ca supa să fie clară.
După 15 minute, pui orezul spălat.
Când toate ingredientele sunt fierte, iei vasul de pe foc şi adaugi smântână frecată cu untul şi cu gălbenuşul, după care potriveşti gustul de sare şi adaugi pătrunjelul verde tăiat mărunt.
Mai laşi să dea un clocot, apoi iei oala de pe foc.
Supă ardelenească de agrişe
Pofta buna!