Supă ardelenească de agrişe – usor de preparat

Printeaza

Supă ardelenească de agrişe: agrise, ceapa, morcov, telina, radacina de patrunjel, orez, smantana, ou, unt, patrunjel verde, sare.

Ingrediente:Supa_ardeleneasca_de_agrise

  • 250 g agrişe
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 bucăţică de ţelină
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 lingură orez
  • 100 g smântână
  • 1 ou
  • 25 g unt
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi agrişele şi le speli.

Procedezi la fel şi cu legumele, apoi le tai cubuleţe, le pui în 1,5 l apă sărată şi le fierbi, lei spuma de câteva ori, pentru ca supa să fie clară.

După 15 minute, pui orezul spălat.

Când toate ingredientele sunt fierte, iei vasul de pe foc şi adaugi smântână frecată cu un­tul şi cu gălbenuşul, după care potriveşti gustul de sare şi adaugi pătrunjelul verde tăiat mărunt.

Mai laşi să dea un clocot, apoi iei oala de pe foc.

Supă ardelenească de agrişe

Supa_ardeleneasca_de_agrise

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.