Tocanita de vita ardeleneasca

Printeaza

Tocanita de vita ardeleneasca din: fleica de vita, slanina, ceapa, untura, pasta de rosii, vin, piper, cimbrisor.

Ingrediente:Tocanita de vita ardeleneasca

  • 700 g fleică de vită
  • 200 g slănină
  • 2 cepe roşii
  • sare
  • 2 linguri untură
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 lingură pastă de roşii
  • 3 linguri vin
  • piper
  • 2 linguriţe cim­brişor

 

Mod de preparare:

Carnea se taie fâşii de grosimea unui creion, apoi se spală şi se scurge. Grăsimea se încinge, se adaugă slănina tăiată felii, se lasă până se topeşte, amestecând mereu, apoi se scot jumările din cratiţă.

In untura rămasă se căleşte cea­pa şi usturoiul, se adaugă bucăţile de carne şi se prăjesc 15 minute. Se condimentează cu sare, piper, cimbrişor, se adaugă pasta de roşii, vinul alb şi se lasă să fiarbă la foc mic.

Tocăniţa se serveşte caldă, cu mămăliguţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.