Sufleu de dovlecei cu smantana si patrunjel
PrinteazaSufleu de dovlecei cu smantana si patrunjel din: dovlecei, cascaval, oua, faina, smantana, patrunjel, sare, piper.
- 4 dovlecei
- 200 g cascaval
- 6 oua
- 2 linguri faina
- 300 g smantana
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli doi dovlecei ii tai fasii pe lung si ii oparesti in apa clocotita cu sare timp de 5 minute. Ii scoti si ii lasi la scurs. Cureti de coaja dovleceii ramasi si ii dai pe razatoarea mare.
Il amesteci cu galbenusurile, smantana, faina, patrunjelul, tocat si cascavalul ras si cndimentezi cu sare si piper, dupa gust.
Bati albusurile cu sare si le amesteci usror in compozitia de dovlecel. Intr-o corma de ceramica unsa si tapetata, pui un strat de compozitie cu cascaval si oua, asezi fasii de dovlecel si torni restul compozitiei. Dai la cutor 50 de minute, la foc mic.
Pofta buna!