Sufleu din varza acra si cartofi

Printeaza

O reteta de sufleu din vatza acra, cartofi, unt, sunca, lapte, smantana, ceapa, ulei, maghiran, vin alb, sare si piper.

Ingrediente:Sufleu din varza acra si cartofi

  • 750 g cartofi
  • 1 lingura unt
  • 350 g şuncă
  • 125 ml lapte
  • 500 g varză acră
  • 300 g smântână
  • 1 ceapă
  • 1 lingură ulei
  • 1/2 linguriţă măghiran
  • 125 ml vin alb
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi carto­fii de coajă, îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert în apă cu sare. Apoi faci un piure cu unt şi lapte. Tai ceapa în rondele şi şunca în cubuleţe. Intr-o tigaie cu ulei căleşti ceapa şi şunca.

Sufleu_din_varza_acra_si_cartofi_1

Apoi condimentezi cu sare, pier şi măghiran. Torni apoi vinul alb şi laşi să fiarbă înăbuşit 10 minute, într-un vas de yena uns cu ulei, pui un strat de şuncă şi ceapă, piureul, varza acră tăiată fideluţă, iar deasupra torni smântână.

Sufleu_din_varza_acra_si_cartofi_2

O dai la cup­tor timp de 40 de minute.

Sufleu din varza acra si cartofi

Sufleu_din_varza_acra_si_cartofi

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.