Sufleu de rosii cu macaroane
PrinteazaSufleu de rosii cu macaroane din: rosii, macaroan, cascaval, oua, faina, sare, piper, unt.
- 700 g roşii
- 100 g macaroane
- 60 g caşcaval
- 3 ouă
- 2 linguri făină
- sare
- piper
- unt
Mod de preparare:
Fierbi macaroanele în apă cu sare şi după 8-10 minute le scurgi, le treci sub un jet de apă rece şi le laşi într-o strecurătoare. Opăreşti apoi roşiile, le decojeşti şi le pasezi.
Pui separat la fiert 150 ml apă, când clocoteşte adaugi făina şi un praf de sare, laşi totul pe foc până se îngroaşă, apoi dai deoparte.
După ce s-a răcit puţin compoziţia, o amesteci cu piureul de roşii, caşcavalul tăiat cubuleţe, gălbenuşurile, iar la sfârşit încorporezi albuşurile bătute spumă şi potriveşti de sare şi piper.
Aşezi apoi într-o formă unsă cu unt un strat de macaroane, unul de compoziţie de roşii cu caşcaval până le termini şi dai totul la cuptor pentru 20-25 de minute.
Sufleu de rosii cu macaroane
Poftă bună!