Sufleu cu branză

Printeaza

Sufleu cu branză

Sufleu cu branză

Ingrediente:

  • 250 g unt
  • 5 linguri de făină
  • 380 ml lapte dulce
  • 8 ouă
  • 700 g brânză de vaci
  • 250 g zahăr brun
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară
  • o lămâie
  • două linguri de pesmet
  • 50 g stafide

Preparare:

Se unge cu unt o formă de sufleu şi se tapetează cu pesmet, într-o oală se pun restul de unt, laptele dulce şi zahărul vanilinat.

Când untul s-a topit se adaugă făina şi se amestecă bine cu un tel ca să nu formeze cocoloaşe. Se fierbe timp de două minute, se ia oala de pe foc şi se adaugă gălbenuşurile mixate până când îşi dublează volumul.

Se pun brânza de vaci, coaja rasă de lămâie, pudra de scorţişoară şi stafidele. Albuşurile se mixează cu sarea şi zahărul brun până când nu mai cad de pe braţele mixerului.

Se adaugă peste celelalte ingrediente şi se amestecă cu o lingură de sus în jos, ca să nu se lase compoziţia. Se toarnă în forma de sufleu, se nivelează cu o lingură şi se introduce în cuptor.

Se coace 35-40 de minute la foc mediu sau până când capătă o culoare aurie.

Sufleu cu brânză

Sufleu cu brânză.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun sufleul asta cu branza.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.