Stiuca umpluta fiarta

Printeaza

Stiuca umpluta fiarta 

Ingrediente:Stiuca umpluta fiarta

  • 1 ştiucă de 1 kg
  • o felie de pâine
  • 1 lingură de lapte
  • 1/2 ceaşcă ulei
  • 2 oua
  • foi de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 4 cartofi mijlocii
  • 2 l apă

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă ştiuca. Se scoate pielea cu atenţie ca să rămână întreagă.

Cine este îndemânatic face o simplă tăietură pe burtă, apoi cu ajutorul unui cuţit mic şi nu prea tăios, începe să desfacă pielea, astfel încât la sfârşit pielea rămâne prinsă numai de cap.

Se poate însă tăia de la început capul, apoi se desprinde pielea la gât şi se scoate de pe peşte ca o mănuşă întoarsă pe dos. Se spală, se freacă cu puţină sare şi se lasă la o parte.

Se desface carnea de pe oase, se trece prin maşina de tocat, împreună cu miezul de la o felie de pâine muiat în lapte şi stors. Se freacă totul bine cu ulei, se adaugă ouăle, pătrunjel tocat, piper şi puţină sare.

Se umple pielea de ştiucă bine stoarsă de apă. Se dă forma peştelui, se coase pe unde s-a umplut şi se aşază la loc. Se pune într-o cratiţă lungă la fiert, cu apă şi sare, zavat şi cartofi şi toate oasele care s-au scos din peşte. Se lasă să fiarbă.

Se aşază în farfurie şi se toarnă deasupra puţină zeamă strecurată. Împrejur se pun cartofii şi morcovii fierţi.

Se serveşte rece, cu lămâie, sau caldă cu unt sau cu sos de roşii .

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Stiuca e pestele meu preferat 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.