Spumă de fructe cu ghimbir

Printeaza

Spumă de fructe cu ghimbir din: fructe, rachiu de fructe, lapte, albusuri, zahar, lamaie, ghimbir.

Ingrediente:Spuma_de_fructe_cu_ghimbir

  • 1 kg fructe de sezon (capsune, cirese, coacaze), sau mere, pere, etc.
  • 4 linguri rachiu de fructe, rom sau cognac
  • 4 linguri lapte
  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • 1 lamaie
  • 2 linguri cu varf ghimbir ras

 

Mod de preparare:

Curăţaţi fructele de coajă, sâmburi, seminţe şi faceţi din ele un piure cât mai fin cu ajutorul unui blender.

Adăugaţi în piure ghimbirul frecat cu rachiul şi laptele şi amestecaţi. Separat, ba­teţi albuşurile cu zahărul şi zeama de lămâie, adăugate treptat.

Când spuma de albuş se ţine bine de tel, adăugaţi câte puţin din piureul de fructe.

Amestecaţi prin răsturnare şi apoi repar­tizaţi amestecul în castroane pe care puneţi-le la frigider până în momentul servirii.

Spumă de fructe cu ghimbir

Spuma_de_fructe_cu_ghimbir

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.