Spaghete cu andiva, fenicul si sos de portocale

Printeaza

Spaghete cu andiva, fenicul si sos de portocale din: portocale, spaghete, andiva, fenicul, ulei, unt, faina, smântână, supă de legume (instant), vin alb, gorgonzola, seminţe de pin prăjite puţin, sare, piper, zahar.

Spaghete cu andiva, fenicul si sos de portocale

Ingrediente:

  • 2 portocale
  • 400 g spaghete
  • 1 andivă mare
  • 1 bulb de fenicul
  • 2 linguri ulei
  • 30 g unt
  • 30 g făină
  • 200 ml smântână
  • 250 ml supă de legume (instant)
  • 1-2 linguri vin alb
  • 100 g gorgonzola
  • 20 g seminţe de pin prăjite puţin
  • sare
  • piper
  • puţin zahăr

Mod de preparare:

Razi coaja de la 1 portocală şi o laşi deoparte. Tai portocalele în două, iar de la 3 jumătăţi storci sucul (trebuie să ai 150 ml). Cealaltă jumătate o tai felioare.

Spaghetele le fierbi 8-10 minute în 1 apă cu sare. Căleşti andiva şi feniculul tăiate fâşii, timp de 3-4 minute în uleiul încins, apoi le scoţi deoparte.

Peste uleiul din tigaie adaugi untul, presari făina, laşi să se înfierbânte, după care pui sucul de portocale, smântână, supa şi vinul.

Laşi să fiarbă câteva clocote, la foc redus, adaugi coaja rasă de portocală, iar după 2 minute, dai gust sosului cu sare, piper şi puţin zahăr.

Intr-un bol încăpător pui pastele fierte şi scurse, gorgon­zola tăiată, cubuleţe, legumele prăjite, seminţele de pin, torni sosul, amesteci bine şi, când serveşti în farfurie, aşezi deasupra bucăţelele de portocală.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.