Sote de tăiţei în stil chinezesc

Printeaza

O reteta delicioasa de sote de taitei in stil chinezesc din: taitei de orez, broccoli, germeni de soia, muguri de bambus, ananas, sos de soia, radacina de ghimbir, ulei de susan si sare.

Ingrediente:Sote de tăiţei în stil chinezesc

  • 200 g tăiţei de orez
  • 150 g broccoli
  • 1 lingură ger­meni de soia
  • 50 g muguri de bambus
  • 1/2 ananas proaspăt
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 linguriţă rădăcină de ghimbir
  • 4 linguri ulei de susan
  • sare

Mod de preparare:

Se spală bucheţelele de broccoli şi germenii de soia. Se taie ananasul în feliuţe subţiri. Se taie mărunt ghimbirul. Se pun tăiţeii de orez în apă fiartă, timp de câteva secunde, apoi se lasă să se scurgă. Se încălzeşte uleiul într-o tigaie wok.

Se adaugă tăiţeii, broccoli, germenii de soia, mugurii de bambus, feliuţele de ananas şi ghimbirul. Se sotează totul, amestecând to­tul, timp de 5 minute, la foc iute.

Se adaugă sosul de soia şi se mai continuă fierberea timp de 2 minute. Se asezonează. Se serveşte imediat. In tigaia wok se pot adăuga câţiva creveţi, în acelaşi timp cu tăiţeii.

Sote de tăiţei în stil chinezesc

Sote de tăiţei în stil chinezesc

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.