Taitei cu pesto de migdale

Printeaza

Taitei cu pesto de migdale din: taitei de orez, coriandru, migdale, ulei, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:Taitei cu pesto de migdale

  • 500 g tăiţei de orez
  • 1 legătură coriandru verde
  • 75 g migdale
  • 500 ml ulei de măsline
  • 4 căţei de usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se toacă usturoiul. Se pisează migdalele (o treime din ele se pun deoparte). Restul se aşază în vasul mixerului. Se curăţă coriandrul verde; o treime din cantitate se pune deoparte, iar restul se aşază în vasul mixerului, cu migdalele.

Se adaugă şi usturoiul. Se pasează adăugând ulei de măsline, puţin câte puţin, în fir subţire. Se pune deoparte amestecul pesto obţinut.

Se fierb tăiţeii de orez conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă, apoi se aşază într-o cratiţă.

Se adaugă în cratiţă pesto de migdale. Se încălzesc pe foc moale, amestecând. Se repartizează apoi pastele în farfurii şi se presară migdale pisate şi frunzele de coriandru puse deoparte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.