Somon glazurat cu taitei

Printeaza

O reteta delicioasa de somon glazurat cu taitei din: pasta miso, fileuri de somon, fasole verde, taitei, muguri de bambus, vin alb sec, ulei de floarea soarelui, ceapa verde si seminte de susan.

Ingrediente:Somon glazurat cu taitei

  • 2 linguri pasta miso
  • 4 fileuri de somon
  • 200 g fasole verde, taiata segmente
  • 600 g taitei proaspeti cu ou, fierti
  • 1 conserva muguri de bambus, scursi de lichid – poti inlocui cu sparanghel din conserva
  • 6 linguri vin alb sec
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa verde, tocata
  • 1 lingura seminte de susan

 

Mod de preparare:

Intr-un bol din porţelan sau sticlă, combină pasta miso cu vinul şi pune peştele la marinat 10 minute. Incinge 1 lingură ulei şi prăjeşte peştele 4 minute pe fiecare parte sau până când se rumeneşte uniform.

Intr-un vas adâncit în mijloc – wok – încinge uleiul rămas şi sotează fasolea verde, ceapa verde şi seminţele de susan, amestecând continuu 3 minute.

Adaugă marinata rămasă, 3 linguri de apă, tăiţeii şi mugurii de bambus şi continuă să ţii pe foc 2-3 minute. Porţionează în farfurii şi serveşte cu fileurile de somon aşezate deasupra.

Somon glazurat cu taitei

Somon glazurat cu taitei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.