Somon afumat

Printeaza

Somon afumat

Exista doua metode de afumare a somonului, in functie de temperatura fumului in care este lasat. Daca doriti sa obtineti un lox traditional, atunci pestele trebuie pus in fum caldut, dupa ce focul de lemne s-a stins aproape de tot. Aceasta metoda, cunoscuta sub denumirea de afumare la rece, era folosita in Anglia si Scotia.

Afumarea la cald este metoda traditionala folosita in tarile scandinave si in Germania. In aceste regiuni, in afumatorii focul este mai puternic, ca urmare si fumul rezultat este mai cald, adeseori ajungand pana la o temperatura echivalenta cu punctul de fierbere a apei.

Astfel, carnea rezultata in urma procesului de afumare are o textura mai ferma si este mai uscata, fiind de fapt usor tratata termic. Si pestele afumat prin acest procedeu se pastreaza bine, insa produsul final obtinut este complet diferit.

In traditia culinara din intreaga zona a centurii Pacificului, somonul afumat la cald se consuma in general rece, desi se poate incalzi putin, si este servit impreuna cu taitei caliti. Datorita faptului ca este mai tare, aceasta carne nu se poate felia atat de subtire ca lox-ul, ci se taie in bucati mai groase.

Somon_afumat_04

Somon afumat

Somon afumat

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • cum se afuma somonul
  • afumarea somonului

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.