Sirop de muguri de brad

Printeaza

Sirop de muguri de brad din: muguri de brad, apa, zahar, zeama de lamaie.

Ingrediente:Sirop de muguri de brad

  • 1 kg muguri de brad
  • 2 l apă
  • 1,5 kg zahăr
  • zeama de la 1/2 lămâie

 

Mod de preparare:

Mugurii de brad îi cureţi de codiţe şi îi speli foarte bine în mai multe ape. Ii pui la fiert în apă, timp de 1 oră, după care îi iaşi aşa până a doua zi, apoi îi strecori. Zeama o pui din nou la fiert, împreună cu zahărul şi cu zeama de lămâie, adăugând eventual şi coaja rasă.

Laşi să fiarbă până ce lichidul devine siropos, aproape de consistenţa mierii, iar culoarea va fi de la auriu până la brun roşcată, în funcţie de soiul de brad. Siropul îl pui fierbinte în sticle, le pui dop şi laşi să se răcească sub pături.

Păstrezi siropul în loc răcoros, ferit de umezeală.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.