Sirop de muguri de brad
PrinteazaSirop de muguri de brad din: muguri de brad, apa, zahar, zeama de lamaie.
- 1 kg muguri de brad
- 2 l apă
- 1,5 kg zahăr
- zeama de la 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Mugurii de brad îi cureţi de codiţe şi îi speli foarte bine în mai multe ape. Ii pui la fiert în apă, timp de 1 oră, după care îi iaşi aşa până a doua zi, apoi îi strecori. Zeama o pui din nou la fiert, împreună cu zahărul şi cu zeama de lămâie, adăugând eventual şi coaja rasă.
Laşi să fiarbă până ce lichidul devine siropos, aproape de consistenţa mierii, iar culoarea va fi de la auriu până la brun roşcată, în funcţie de soiul de brad. Siropul îl pui fierbinte în sticle, le pui dop şi laşi să se răcească sub pături.
Păstrezi siropul în loc răcoros, ferit de umezeală.