Sarmale cu costita

Printeaza

Sarmale cu costita din: carne de porc, varza murata, orez, ceapa, costita, vin, bulion, boia dulce, foi de dafin, piper, cimbru, ulei si sare.

Ingrediente:

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 2 verze murate
  • 1 ceasca de orez
  • 1 ceapa
  • 500 g costita
  • 500 ml vin alb
  • 3 linguri cu bulion
  • 1 lingurita cu boia dulce
  • foi de dafin
  • piper negru boabe
  • cimbru
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Toacă mărunt ceapa şi pune-o la călit în ulei încins. Când a devenit sticloasă, adaugă orezul spălat în câteva ape şi continuă călirea. Pune o lingură cu bulion, o linguriţă cu boia dulce, sare, omogenizează şi dă la rece.

Spală verzele şi desfă-le în foi. Cotoarele şi miezul toacă-le mărunt. Taie costiţa în bucăţele, dă carnea jos de pe oase şi tai-o în bucăţi mici. Când amestecul de orez şi ceapă s-a răcit, adaugă carnea şi omogenizează compoziţia. Umple fiecare foaie cu o lingură de amestec de carne şi orez şi o bucăţică de costiţă.

Pune pe fundul unei cratiţe un strat de varză tocată, apoi sarmale şi bucăţile de costiţă rămase, dar şi oasele, presară cimbru, boabe de piper, câteva foi de dafin, iar la sfârşit, un alt strat de varză tocată. Toarnă vinul şi restul de bulion. Pune la fiert, completând din când în când cu apă. După vreo oră şi ceva, dă vasul la cuptor (fără capac) pentru 20 de minute.

Sarmale cu costita

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Valentina Negrescu

    Arata extraordinar sarmalele astea cu costita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.