Şarlotă de alune

Printeaza

Şarlotă de alune

Ingrediente:Şarlotă de alune

  • 300 g frişcă
  • 1 kg lapte
  • 6 ouă
  • 6 foi de gelatină
  • 200 g alune prăjite şi măcinate
  • 350 g zahăr
  • 1 păhărel rom
  • puţină coajă rasă de lămîie

 

Mod de preparare:

Laptele fiert şi răcit se toarnă peste gălbenuşurile frecate cu zahărul, se amestecă, se pune pe foc amestecînd mereu, pînă cînd se înfierbîntă bine şi se îngroaşă.

Se dă la o parte, se adaugă albuşurile bătute spumăşi alunele măcinate, apoiromul, coaja de lămîie şi gelatina dizolvată în 2-3 linguri de apă fierbinte.

Se toarnă compoziţia în formăşi se pune la gheaţă. Se serveşte garnisită cu frişcă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.