Sardele marinate

Printeaza

Sardele marinate din: sardele, arpagic, usturoi, tarhon, cimbru, vin, ulei, otet, piper, sare.

Ingrediente:Sardele marinate

  • 1 kg de sardele
  • 4 cepe de arpagic
  • 2 catei de usturoi
  • 2 fire de tarhon
  • 1 foaie de dafin
  • 1 crenguţa de cimbru
  • 10 cl. vin alb sec
  • 10 cl ulei de masline
  • 5 cl. otet alb
  • 1 lingurita piper boabe
  • sare

 

Mod de preparare:

Curatati sardelele, spalati-le bine, dati-le un praf de sare si lasati-le sa se scurga intr-o strecuratoare. Asezati-le una langa alta intr-o forma adanca, rezistenta la foc.

Presarati deasupra ceapa si usturoiul tocate marunt, foaia de dafin rupta bucatele, frunzele de tarhon, cimbrul si boabele de piper.

Varsati intr-o cratita vinul, uleiul de masline si otetul. Puneti-le pe foc sa dea in clocot si turnati-le peste sardele. înveliţi vasul intr-o foaie de aluminiu, lasati pestele sa se raceasca si tineti-1 apoi 2 ore la frigider.

Se servesc reci, cu paine neagra unsa cu unt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.