Sardele marinate
PrinteazaSardele marinate din: sardele, arpagic, usturoi, tarhon, cimbru, vin, ulei, otet, piper, sare.
- 1 kg de sardele
- 4 cepe de arpagic
- 2 catei de usturoi
- 2 fire de tarhon
- 1 foaie de dafin
- 1 crenguţa de cimbru
- 10 cl. vin alb sec
- 10 cl ulei de masline
- 5 cl. otet alb
- 1 lingurita piper boabe
- sare
Mod de preparare:
Curatati sardelele, spalati-le bine, dati-le un praf de sare si lasati-le sa se scurga intr-o strecuratoare. Asezati-le una langa alta intr-o forma adanca, rezistenta la foc.
Presarati deasupra ceapa si usturoiul tocate marunt, foaia de dafin rupta bucatele, frunzele de tarhon, cimbrul si boabele de piper.
Varsati intr-o cratita vinul, uleiul de masline si otetul. Puneti-le pe foc sa dea in clocot si turnati-le peste sardele. înveliţi vasul intr-o foaie de aluminiu, lasati pestele sa se raceasca si tineti-1 apoi 2 ore la frigider.
Se servesc reci, cu paine neagra unsa cu unt.
Pofta buna!