Saramură de somn/crap proaspăt
PrinteazaO reteta de saramura din: somn sau crap, otet, sare, ienibahar, coriandru, piper, cimbru, coriandru, oregano, foi de dafin, usturoi, rosii si ardei gras.
- somn/crap proaspat
- otet
- sare
- boabe zdrobite de ienibahar, coriandru, piper
- cimbru
- oregano
- foid de afin
- usturoi
- 2-3 rosii proaspete
- ardei gras (rosu si galben)
Mod de preparare:
Peştele curăţat, spălat şi porţionat, îl sărezi şi laşi să îşi tragă sarea 1/2 oră – max. 40 minute. Acest procedeu scoate în evidenţă dulceaţa cărnii de peşte. Dacă se depăşeşte acest timp, peştele devine sărat. Frigi peştele într-o tigaie unsă cu puţin ulei (cât să nu se lipească) şi apt aşezi în tava de la cuptor.
Usturoiul zdrobit îl freci cu ulei până devine o pastă. Separat, pui la fiert într-o oală cu apă mirodeniile, iar amestecul îl torni peste peşte rondele şi ardeii felii traşi la tigaie şi mujdeiul şi laşi la cuptor până se evaporă apa.
Pofta buna!