Saramură de somn/crap proaspăt

Printeaza

O reteta de saramura din: somn sau crap, otet, sare, ienibahar, coriandru, piper, cimbru, coriandru, oregano, foi de dafin, usturoi, rosii si ardei gras.

Ingrediente:

  • somn/crap proaspat
  • otet
  • sare
  • boabe zdrobite de ienibahar, coriandru, piper
  • cimbru
  • oregano
  • foid de afin
  • usturoi
  • 2-3 rosii proaspete
  • ardei gras (rosu si galben)

 

Mod de preparare:

Peştele curăţat, spălat şi porţionat, îl sărezi şi laşi să îşi tragă sarea 1/2 oră – max. 40 minute. Acest procedeu scoate în evidenţă dulceaţa cărnii de peşte. Dacă se depăşeşte acest timp, peştele devine sărat. Frigi peştele într-o tigaie unsă cu puţin ulei (cât să nu se lipească) şi apt aşezi în tava de la cuptor.

Usturoiul zdrobit îl freci cu ulei până devine o pastă. Separat, pui la fiert într-o oală cu apă mirodeniile, iar amestecul îl torni peste peşte rondele şi ardeii felii traşi la tigaie şi mujdeiul şi laşi la cuptor până se evaporă apa.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.