Şalău aromat cu garnitură de legume

Printeaza

O reteta de salau aromat cu garnitura de legume din: fileuri de salau, ulei de masline extravirgin, ierburi aromatice, dovlecel, morcov, telina, ceapa, rosie, sare si piper.

Ingrediente:Şalău aromat cu garnitură de legume

  • 4 fileuri de şalău (100 g fiecare)
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 3 linguri ierburi aromatice (cimbru, busuioc, pătrunjel)

pentru garnitura de legume:

  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 tijă de ţelină
  • 1 ceapă mică
  • 1 roşie
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Curăţă peştele de solzi şi de oase, apoi taie-1 pe lungime cu un cuţit ascuţit. Spală bine şi zvântă ierburile aromatice, apoi toacă-le foarte mărunt. Amestecă-le cu 2 linguri de ulei şi întinde-le pe fileurile de peşte, apoi acoperă-le cu folie alimentară, pune-le în frigider şi lasă-le 10 minute să se marineze.

Intre timp, spală şi curăţă dovlecelul, morcovul şi ţelina. Taie-le cubuleţe egale, inclusiv roşia, căreia i-ai îndepărtat seminţele.

Incinge o tigaie neaderentă, unge-o cu ulei, pune în ea ceapa tocată, lasă câteva minute, adaugă morcovul şi ţelina, apoi dovlecelul şi, spre final, roşia. Pune sare şi piper, după gust.

Frige peştele într-o tigaie neaderentă, fără ulei, sau lasă-1 timp de 5 minute în cuptorul încălzit la 200° C, apoi serveşte-1 cu garnitura de legume.

Şalău aromat cu garnitură de legume

Şalău aromat cu garnitură de legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.