Salată de ton cu orez

Printeaza

O reteta de salata de ton cu orez din: orez, sare, ton,ardei verzi, ceapa verde, rosii, patrunjel, maioneza, zeama de lamaie, mustar, piper alb, ulei, usturoi si patrunjel.

Ingrediente:Salată de ton cu orez

  • 300 g orez
  • sare
  • 800 g ton (din conservă)
  • 2 ardei verzi
  • 1 leg. ceapă verde
  • 500 g roşii
  • 2 leg. pătrunjel cu frunză creaţă
  • 10 lingurite maioneză
  • zeama de la o lămâie
  • 3 lingurite muştar
  • piper alb măcinat
  • 2 lingurite ulei
  • 2 căţei mici de usturoi
  • câteva frunze de pătrunjel pentru ornat

 

Mod de preparare:

Orezul se fierbe în apă sărată. Se strecoa­ră şi se lasă să se răcească. Tonul se pune într-un castron şi se zdrobeşte cu furculiţa.

Ardeii se taie cuburi. Ceapa verde se taie inele. Roşiile se curăţă de codiţe şi se taie fi­ecare în opt felii. Legumele împreună cu orezul se pun într-un castron. Pătrunjelul se taie nu prea mărunt şi se adaugă la celelalte ingrediente.

Din maioneză, zeamă de lămâie şi muştar se face un sos neted. Se sărează, se piperează şi se adaugă uleiul. Se curăţă usturoiul, se presează peste sos.

Se amestecă bine din nou. Salata se marinează în sosul astfel pre­parat. se lasă să se odihnească 20 de minute să se întrepătrundă bine. Se ornează cu frun­ze de pătrunjel.

Salată de ton cu orez

Salată de ton cu orez

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.