Salată de ton cu orez
PrinteazaO reteta de salata de ton cu orez din: orez, sare, ton,ardei verzi, ceapa verde, rosii, patrunjel, maioneza, zeama de lamaie, mustar, piper alb, ulei, usturoi si patrunjel.
- 300 g orez
- sare
- 800 g ton (din conservă)
- 2 ardei verzi
- 1 leg. ceapă verde
- 500 g roşii
- 2 leg. pătrunjel cu frunză creaţă
- 10 lingurite maioneză
- zeama de la o lămâie
- 3 lingurite muştar
- piper alb măcinat
- 2 lingurite ulei
- 2 căţei mici de usturoi
- câteva frunze de pătrunjel pentru ornat
Mod de preparare:
Orezul se fierbe în apă sărată. Se strecoară şi se lasă să se răcească. Tonul se pune într-un castron şi se zdrobeşte cu furculiţa.
Ardeii se taie cuburi. Ceapa verde se taie inele. Roşiile se curăţă de codiţe şi se taie fiecare în opt felii. Legumele împreună cu orezul se pun într-un castron. Pătrunjelul se taie nu prea mărunt şi se adaugă la celelalte ingrediente.
Din maioneză, zeamă de lămâie şi muştar se face un sos neted. Se sărează, se piperează şi se adaugă uleiul. Se curăţă usturoiul, se presează peste sos.
Se amestecă bine din nou. Salata se marinează în sosul astfel preparat. se lasă să se odihnească 20 de minute să se întrepătrundă bine. Se ornează cu frunze de pătrunjel.
Salată de ton cu orez
Poftă bună!