Salata de legume si peste

Printeaza

Salata de legume si peste din: oua, mustar dulce, maioneza, smantana, mar, cartofi, creveti, fileuri de peste, telina, rosii uscate, castraveti verzi, morcov, ulei, sare, piper si marar.

Ingrediente:Salata_de_legume_si_peste

  • 5 oua
  • o lingura mustar dulce
  • 4 linguri cu maioneza
  • 3 linguri cu smantana
  • un mar
  • 4 cartofi
  • 400 g creveti
  • 300 g fileuri de peste
  • o telina
  • 100 g rosii uscate
  • doi castraveti verzi
  • un morcov
  • ulei
  • sare
  • piper
  • marar

 

Mod de preparare:

Ouăle se fierb în apă cu sare, se curăţă de coajă şi patru din ele se taie în bucăţi mai mici. Cele rămase se pun într-un bol împreună cu un sfert de linguriţă cu sare, piper după gust, muştarul şi două linguri cu ulei. Se adaugă maioneza şi smântână, se pasează totul cu un blender şi se introduce la rece. Cartofii se fierb, se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe.

Fileurile de peşte se condimentează, se taie bucăţele şi se prăjesc îin ulei încins. Ţelina se curăţă de coajă, se taie bastonaşe şi se prăjeşte în ulei încins. Se pun cartofii într-un bol împreună cu peştele, roşiile uscate tăiate mărunt, ouăle tocate şi creveţii prăjiţi. Se adaugă mărul curăţat de coajă şi tăiat cubuleţe, morcovul dat prin râzătoare şi castraveţii verzi tăiaţi cubuleţe.

Se toarnă deasupra sosul cu ouă, se condimentează, se presară mărar tocat şi se amestecă totul. Salata se serveste imediat alaturi de telina prajita sau dupa ce a stat la rece 30 de minute.

Salata de legume si peste

Salata_de_legume_si_peste

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.