Salata cu macrou afumat, cocos si fasole

Printeaza

Salata cu macrou afumat, cocos si fasole din: conserva fasole alba boabe, fasole verde, ceapa, coada de telina, file de macrou afumat, ulei de masline, otet din vin, fulgi de nuca de cocos, sare, piper.

Salata_cu_macrou_afumat_cocos_si_fasole

Ingrediente:

  • 1 conserva fasole alba boabe (500 g)
  • 200 g fasole verde
  • 6 cepe mici
  • 1 coada de telina
  • 250 g file de macrou afumat
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri otet din vin
  • 100 g fulgi de nuca de cocos
  • sare
  • piper rasnit

Mod de preparare:

Scurgeţi fasolea boabe într-o stre­curătoare. Tăiaţi codiţele şi îndepăr­taţi aţele fasolei verzi, apoi fierbeţi-o timp de circa 12 minute într-o oală mare cu apă clocotită în care aţi pus şi un praf de sare.

Scurgeţi fasolea treceţi-o printr-un jet de apă rece şi lăsaţi-o din nou la scurs. Curăţaţi cepele albe şi tăiaţi-le subţire, pe lungime. Tăiaţi mărunt coada de ţelină.

Intr-o salatieră, puneţi la un loc fasolea verde, nuca de cocos, cepele albe tăiate subţire şi ţelina. Amestecaţi totul cu grijă.

Preparaţi sosul: puneţi într-un bol uleiul de măsline, oţetul din vin, un vârf de sare şi un praf de piper măcinat.

Omogenizaţi, turnaţi com­poziţia peste legume, în salatieră, şi amestecaţi uşor. Desfaceţi fâşii din fileul de macrou afumat, aşezaţi-le în centrul salatei şi serviţi.

Salata cu macrou afumat, cocos si fasole

Salata_cu_macrou_afumat_cocos_si_fasole

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.