Salata cu jambon, ciuperci si castraveti

Printeaza

Salata cu jambon, ciuperci si castraveti din: ciuperci albe, castravete, jambon crud, branza roquefort, smantana groasa, seminte de pin, masline negre fara samburi, lamaie, tarhon, sare, piper.

Salata_cu_jambon_ciuperci_si_castraveti

Ingrediente:

  • 250 g de ciuperci albe
  • 1 castravete
  • 2 felii de jambon crud
  • 80 g de branza roquefort
  • 100 g de smantana groasa
  • 50 g de seminte de pin
  • 10 masline negre fara samburi
  • 1 lamaie
  • 1 fir de tarhon
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Stoarceti lamaia si puneti deoparte sucul. Spalati ciupercile si indepartati-le cojile. Apoi taiati fin palariile si stropiti-le imediat cu zeama de lamaie, pentru a le mentine albe. Sarati-le si piperati-le.

Spalati castravetele, stergeti-l si taiat-l in rondele subtiri, fara sa-i îndepărtaţi coaja. Săraţi-l. Prăjiţi câteva minute seminţele de pin într-o tigaie fără ulei.

Amestecaţi brânza roquefort cu smântână, adăugând şi piperul. Gustaţi compoziţia, înainte să puneţi sarea.

Amestecaţi ciupercile şi cas­travetele într-o salatierâ, adăugaţi măslinele negre tăiate fâşiuţe şi feliile de jambon tăiate în bucăţi, acoperiţi cu sos şi apoi presăraţi seminţele de pin.

Ornaţi cu frunze de tarhon şi serviţi cât e foarte proaspăt.

Salata cu jambon, ciuperci si castraveti

Salata_cu_jambon_ciuperci_si_castraveti

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.