Salată de cartofi prăjiţi cu somon afumat

Printeaza

O reteta de salata de cartofi prajiti cu somon afumat din: cartofi, ulei din plante, castravete, somon afumat, seminte de susan, otet din vin alb, sare, piper si marar.

Ingrediente:Salată de cartofi prăjiţi cu somon afumat

  • 1,6 kg cartofi
  • 120 ml ulei din plante
  • 1 castrevete de sera
  • 300 g somon afumat
  • 4 lingurite seminte de susan
  • 6 lingurite otet din vin alb
  • sare
  • piper negru macinat
  • marar

 

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii şi se taie cuburi de circa 1 cm mărime. Se încinge uleiul într-o tigaie mare, şi se adaugă cuburile de cartofi, care se prăjesc. In timp ce se amestecă mereu pâ­nă se fac auriu-maronii. Se reduce tempera­tura. se acoperă tigaia şi cartofii se călesc înăbuşit încă 10 minute.

Se spală între timp castravetele şi se taie în cuburi de circa I cm mărime. Somonul se taie în fâşii înguste. Seminţele de susan se adaugă la cartofi şi se prăjesc împreună câteva minute.

Cartofii şi seminţele de susan se pun într-un castron şi se amestecă cu oţetul. Compoziţia se con­dimentează cu sare şi cu piper. La urmă se adaugă şi cuburile de castra­veţi, fâşiile de somon cât şi mărarul, iar sa­lata se serveşte călduţă.

Salată de cartofi prăjiţi cu somon afumat

Salată de cartofi prăjiţi cu somon afumat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.