Rulouri din peste, cu salată de săricică şi ouă de prepeliţă

Printeaza

O reteta de Rulouri din peste, cu salată de săricică şi ouă de prepeliţă din: limbra de mare, somon, spanac, saricica, castravete, rosii, oua de prepelita,  ansoa, paine, ulei de masline extravirgin, otet de vin rosu, sare si piper.

Ingrediente:Rulouri din peste, cu salată de săricică şi ouă de prepeliţă

pentru rulouri:

  • 4 bucăţi limbă-de-mare (câte 250 g fiecare)
  • 100 g somon proaspăt
  • 100 g spanac proaspăt

pentru salată:

  • 2 legături de săricică
  • 1 castravete
  • 4 roşii

pentru ouă:

  • 8 ouă de prepeliţă

pentru sosul de anşoa:

  • 4 bucăţi anşoa sărate
  • 300 g pâine toscană (sau pâine fără sare, cu coaja mai groasă)
  • 6 linguri ulei de măsline extra­virgin
  • 2 linguri oţet de vin roşu
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Curăţă peştii de piele şi, cu ajutorul unui cuţit ascuţit, de­taşează fileurile, apoi bate-le uşor cu ciocanul de şniţele. Taie somonul felii şi pune câte una pe fiecare fileu.

Spală frunzele de spanac şi îndepărtează-le codiţele; pune-le peste fileurile de peşte. Rulează fileurile de limbă-de-mare şi pune-le în frigider pentru câteva minute. Curăţă săricică, spal-o în mai multe ape şi pune-o în apă clocotită 1 minut, apoi scurge-o şi clăteşte-o cu apă rece.

Pune ouăle de prepeliţă într-o crăticioară şi fierbe-le 1 minut de când apa începe să clocotească; răceşte-le sub jet de apă şi curăţă-le de coajă încât albuşul să rămână întreg. Curăţă castravetele de coajă şi taie-1 cuburi mici. îndepărtează pieli­ţa roşiilor, apoi curăţă-le de seminţe şi taie-le cubuleţe.

Taie pâinea în felii de Vi cm grosime, apoi cuburi. Pune-o într-o tigaie cu ulei, sare, piper, după gust, adaugă fileurile de anşoa tocate cu cuţitul; stropeşte cu puţin oţet şi lasă la marinat câteva minute.

Asezonează rulourile de limbă-de-mare cu ulei, sare şi piper, după gust, apoi fierbe-le la abur circa 3 minute. Aşază pe farfurie săricică şi aranjează deasupra rulourile de peşte şi ouăle tăiate jumătăţi. Toarnă peste ele sos de anşoa şi stropeşte-le cu puţin ulei de măsline.

Rulouri din peste, cu salată de săricică şi ouă de prepeliţă

Rulouri din peste, cu salată de săricică şi ouă de prepeliţă

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.