Rulada cu dovleac

Printeaza

O reteta savuroasa de rulada cu dovleac din: oua, zahar, dovleac, ghimbir, nucsoara, scortisoara, cuisoare, faina, ulei, praf de copt, sare, zahar pudra, crema de branza, unt, zahar vanilat si sirop de fructe.

Ingrediente:Rulada_cu_dovleac

blat:

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g dovleac
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1/2 lingurita nucsoara rasa
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 2 cuisoare pisate
  • 250 g faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare

crema:

  • 100 g zahar pudra
  • 150 g crema de branza
  • 50 g unt
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 lingura sirop de fructe

 

Mod de preparare:

Bateţi ouăle cu zahărul până când obţineţi o compoziţie cremoasă. Adăugaţi piureul de dovleac copt, făina, mirodeniile, praful de copt şi sarea.

Amestecaţi bine pentru omogenizare, apoi turnaţi ames­tecul într-o tavă dreptunghiulară, unsă şi tapetată.

Nivelaţi compo­ziţia şi coaceţi-o în cuptorul încins, la foc potrivit.

Până când blatul se coace, pregătiţi o hârtie de copt de mărimea tăvii, presărată în strat gros cu zahăr pudră.

Scoateţi blatul copt pe această hârtie şi rulaţi-l cât este cald încă.

Pentru cremă, amestecaţi crema de brânză cu zahărul, untul vanilia şi siropul.

Umpleţi foaia ruladă, rulaţi-o din nou şi ţineţi-o la rece înainte de tăiere.

Rulada cu dovleac

Rulada_cu_dovleac

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.