Roşioare umplute cu orez basmati, curry şi vinete

Printeaza

O reteta simpla de Roşioare umplute cu orez basmati, curry şi vinete din: orez basmati alb, rosii cherry, praf de curry, ulei de masline extravirgin, sare, piper, patrunjel verde tocat.  Orezul basmati şi-a luat numele de la aroma sa specială (basmati înseamnă parfumat), care aminteşte de lemnul de santal. Este un tip de orez foarte apreciat, cu bobul fusiform, fiind cultivat pe pantele Munţilor Himalaya. Datorită gustului său natural, se foloseşte mai ales la pre­pararea pilafurilor.

Ingrediente:Roşioare umplute cu orez basmati, curry şi vinete

  • 150 g orez basmati alb
  • 20 roşii cherry mari
  • 1/2 vânătă
  • 1 linguriţă praf de curry
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

decor:

  • 1 lingură pătrunjel verde tocat

 

Mod de preparare:

Fierbe orezul spălat bine 20 de minute în apă cu sare, apoi scurge-1 într-o sită şi răceşte-1 sub jet de apă. Taie capace la roşii şi scoate-le seminţele.

Căleşte orezul într-o tigaie cu o lingură de ulei încins şi cu praful de curry până când se colorează toate boabele.

Taie vânătă bucăţele şi prăjeşte-o bine în puţin ulei de măsline încins. Condimentează cu sare şi piper, după gust. Umple roşiile cu orez şi aşază deasupra o bucăţică de vânătă. Presară pătrunjel tocat şi serveşte.

Roşioare umplute cu orez basmati, curry şi vinete

Roşioare umplute cu orez basmati, curry şi vinete

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.