Roşii umplute cu cuscus

Printeaza

O reteta de rosii umplute cu cuscus din: rosii, usturoi, ulei de masline, cuscus, otet balsamic, patrunjel, miere, parmezan, supa de pui, bacon, hribi, fistic, pesmet, busuioc,  sare si piper.

Ingrediente:

  • 8 rosii mari
  • 4-5 catei de usturoi
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • 300 g cuscus
  • 2-3 lingurite otet balsamic
  • patrunjel
  • 1-2 linguri zahar sau miere
  • 2 linguri parmezan
  • 600 g supa de pui
  • 100 g bacon
  • 100 g hribi uscati
  • 50 g fistic rumenit
  • 1-2 linguri pesmet
  • sare
  • piper negru
  • busuioc verde

 

Mod de preparare:

Se spală roşiile, se scoate miezul cu atenţie să nu se rupă pereţii şi se lasă cu gura în jos, să se scurgă bine. Ca să nu se înmoaie şi să capete un aspect neplăcut, se adaugă puţin ulei de măsline şi un strop de oţet balsamic.

Intre timp, se pune cuşcuşul să fiarbă în cantitatea de supă, se adaugă uleiul, baconul uşor rumenit, hribii înmuiaţi în apă şi storşi bine, sare şi piper. Se mai adaugă ulei de măsline şi, la final, pătrunjelul tocat mărunt.

Se umplu roşiile cu compoziţia de cuşcuş, se presară parmezan şi se stropesc cu sosul preparat din ulei, miere, pesmet, sare, oţet şi usturoi pisat. Se dau la cuptor pentru 10 minute, apoi se scot şi se pot servi.

Roşii umplute cu cuscus

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O sa fac si eu reteta asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.