Risotto milanez

Printeaza

Risotto milanez din: supa, sofran, unt, ceapa, orez, vin, branza.

Ingrediente:Risotto milanez

  • un litru de supă
  • un sfert de linguriţă de pudră de şofran
  • 75 g de unt
  • o ceapă de mărime medie foarte fin tocată
  • 300 g orez arborio
  • 120 ml vin alb sec
  • 115 g brânză parmigiano reggiano foarte fin rasă

 

Mod de preparare:

Se pune mai întâi supa la fiert. Şofranul se dizolvă în 120 ml de supă şi se lasă deoparte.

Intr-o tigaie se topesc 45 g de unt, iar când începe să facă spumă se adaugă ceapa.

Se amestecă cu o lingură de lemn timp de câteva minute până când ceapa se înmoaie.

Se adaugă orezul şi se amestecă. Se toarnă vinul şi se aşteaptă până când se evaporă.

Se adaugă 600 ml de supă, apoi se pre­sară sare şi piper. Se amestecă foarte bine ca să nu se prindă orezul.

Când acesta a absorbit lichidul, se mai adaugă supă. Se procedează similar, până când orezul s-a transformat într-o pastă.

Se adaugă şofranul diluat, iar după 10 minute se pun 30 g de unt şi brânza rasă.

Se amestecă în continuare şi se mai adaugă supă dacă este nevoie.

Orezul trebuie să fie al dente, nu foarte moale.

 

Poftă bună!


Poate te intereseaza si:

Risotto cu creveti uriasi

Risotto cu creveti uriasi

Risotto cu creveti uriasi din: creveti, orez, unt, vin, ulei, ceapa, usturoi, morcovi, praz, telina, dafin, sare, piper. Ingrediente: 8 creveţi uriaşi congelaţi 400 g creveţi mici congelaţi 300 g orez cu bob rotund 30 g unt 500 ml vin alb sec 50 ml ulei de măsline 1 ceapă roşie tocată 2 căţei de usturoi […]

Risotto cu carne si dovlecei

Risotto cu carne si dovlecei

Risotto cu carne si dovlecei din: dovlecei, orez, carne de gaina, rosii, ulei, marar, morcov. Ingrediente: 300 g dovlecei (2 dovlecei tineri) 50 g orez 50 g carne de găină fiartă 2 rosii 15 g ulei mărar verde 1 mor­cov   Mod de preparare: Morcovul curăţat, tăiat felii se fierbe în puţină apă, (circa 2 […]

Risotto cu carne si dovlecei

Risotto cu trei tipuri de branza

Risotto cu trei tipuri de branza din: orez, ulei, unt, ceapa, supa de pui, usturoi, vin, dafin, parmezan, cascaval, gorgonzolla, cimbru, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 350 g orez cu bob rotund 3 linguri ulei 30 g unt o ceapă 500 ml supă de pui un căţel usturoi 250 ml vin alb o foaie dafin […]

Risotto cu sparanghel si migdale

Risotto cu sparanghel si migdale

Risotto cu sparanghel si migdale din: sparanghel alb, ceapa verde, supa de legume, sofran, migdale, unt, orez, vin, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 500 g sparanghel alb 1 legătură de ceapă verde 1,5 I supă de legume 1 vârf de cuţit de fire de şofran 3 linguri de aşchii de migdale 4 linguri de unt 400 […]

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • risotto milanez
  • risotto reteta originala

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.